Recenze Gábi na model HOKA TORRENT 3

"Tak trochu jiná bota"

Nejspíše pokaždé, když se řekne "HOKA", si většina z nás představí robustní tenisku. Mezi běžci je francouzská Hoka velmi oblíbená a nelze si nevšimnout její stoupající popularity. Nicméně Torrent 3 je tak trochu jiná a to už na první pohled. Bota vypadá o dost decentněji, minimalističtěji. 

Blíží se konec Iéta a i s ním jedna ze srdcových akcí #trailcamps UTMB. Jedna se o běžecký kemp, kdy si účastníci mohou proběhnout trasu legendárního závodu UTMB (pozn.: Ultra Marathon Mont Blanc ) v několika dnech. A každý rok stejná otázka: "V čem poběžím?"

Nejsem žádný super rychlý běžec, ale běhám ráda na horách a myslím, že už toho mam docela hodně odběhnutého.  Minulý ročník jsem běžela v HOKA MAFATE a nemůžu než chválit. Nicméně letos jsem sáhla po úplně jiném modelu HOKA TORRENT 3.

Už na první pohled je HOKA TORRENT jiná, decentnější, minimalistická. 

Technické údaje: 

DROP 5 MM ( tj. rozdíl výšky boty mezi patou a špičkou)

VÁHA 247 g ( při pánské velikosti 42) Neutrální došlap

TRAILOVKA

Řekla bych, že je bota určená pro běžce, kteří chtějí dobře navnímat kontakt s terénem. Zároveň i pro ty, kteří se nebojí zrychlit v náročném terénu či sebězích. Boty jsem měla možnost proběhnout po horských pěšinách, loukách, lesních cestičkách, ale i šotolině a opravdu technickém povrchu. A boty opravdu krásně drží a můžete se na ně spolehnout. Snad vyjma nečekaného přeběhu sněhových polí, kde to klouzalo ale úplně všem.

Za sebe musím říct, že sem byla velmi mile překvapená. Ačkoli jsem při koupi neměla žádná velká očekávání (to já nikdy nemám), Torrent 3 mi splnily funkci, kterou měly. Prostě na jedničku. Žádné bolavé klouby, žádné pády (letos poprvé :).

V botech jsem denně odběhla v průměru 30 km a stále vypadají jako nové. Sama za sebe bych se nebála je vzít i na delší běh, klidně do 50 km. Ale to už je samozřejmě dost individuální/pocitově. Moc mě na nich bavilo, že bota krásně dýchá a to díky jednovrstvé síťovině. Mezipodešev s konstrukcí PROFLY krásně absorbuje nárazy a nabízí dynamický odraz. 

 

HOKA TORRENT 3 jsou rozhodně velmi dobé trailovky, které stojí za povšimnutí. Určitě bych je doporučila těm, kdo chce se značkou HOKA začít, avšak robustnost ostatních modelů je odrazuje. Avšak i ten, kdo rád cíti zem pod nohama nebo ten, kdo se nebojí i v kopcích zrychlit. 

TAKOVÝ TEN POCIT JAK BĚŽÍTE V HORÁCH, jedna noha míjí druhou a Vy máte pocit, že poletujete. 

To je můj pocit z HOKA TORRENT 3.

 Obrázek článku

 

Zpět do obchodu